Segítség a gyermekágyas időszakban

KÉNYELEM SZÜLÉS UTÁN is

A szülészetre

A gyermekágyi időszak az a hat hét,  mely során a szervezetünk elkezd fokozatosan visszaállni  a szülés és a terhesség előtti állapotba. A terhesség végén megközelítőleg 1000 grammos méh fokozatosan zsugorodik, majd hat hét után visszanyeri eredeti méretét és  újra átlagosan 80 grammot nyom. A hüvelyből ebben az időszakban gyermekágyi folyás, ún. lochia ürül.  Az első 3-4 napban a váladék vöröses, fokozatosan barnul, majd a fehérvérsejtekkel túlsúlyba kerülésével színe sárgává válik, később főleg nyálkát tartalmaz, amely fehéres.

Egy egyszerű bugyi, ami a segítségére lehet

A szokványos menstruációs bugyik nem elegendőek a gyermekágyi időszakban. A szülés utáni betétek műanyagot, viszkózt, cellulózt, parfümöket, szuperabszorbenseket, klór- vagy dioxinalapú fehérítőket és egyéb vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek a nyálkahártyával érintkezve irritációt, viszketést vagy allergiás reakciókat okozhatnak az erre érzékeny egyéneknél. A tampon szülés után nem használható.

Do pôrodnice

A PERTIES nedvszívó bugyinkat olyan kismamákkal is leteszteltük, akik éppen a gyermekágyi időszak kezdetén jártak. Nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, köszönhetően a bugyik nagy nedvszívó és légáteresztő képességének, és a kényelemes viselhetőségüknek köszönhetően. Szülés utáni 3.-5. naptól ajánljuk, amikor a váladék már a szilárd részecskéktől mentes. 

Szülés után megfelelő a BATHORY modellünk, mely kivételes nedvszívó képességgel rendelkezik.

A PERTIES

rendkívül jó nedvszívó bugyi nagyon kényelmes, nem irritálja a sérült területeket, mint a szokásos szülés utáni betétek. Anyaga légáteresztő, támogatja az  hüvely optimális pH-értékének fenntartását, nem szárítja a nyálkahártyát, biológiailag lebomlik, a gyártás technológiája nem terheli a környezetet.

Ne feledd elvinni a szülészetre

A Bathory bugyit azért vettem, mert születésem óta elég gyakori vizeletszivárgásban szenvedek. Eddig minden nap inkontinencia betétet vettem és hordtam, ami kényelmetlen volt és drága. Ez a bugyi olyan, mint a normál fehérnemű, és mindennap hordom. Nem érzem a nedvességet vagy a szagot.

5/5

Lili

Pozsony
Scroll to top