Abszorpciós bugyi biocidok és kémia nélkül

A BUGYINK
NEM TARTALMAZ EZÜSTÖT

Egészségesek akarunk maradni

Biocid mentes? Hol a gond?

A biocidokat a kórokozók elpusztítására vagy visszaszorítására használják. Úgy hatnak, hogy például megbénítják a kórokozók központi idegrendszert, illetve meggátolják a káros mikroorganizmusok elszaporodását. A biocidok közé tartoznak az ezüstsók is, amelyeket egyes gyártók “nano-ezüstnek”, “bakteriális gátlószernek” vagy “bioaktív ezüstsóknak”, illetve egyszerűen ezüstnek is neveznek. A gombák elpusztításának másik eszköze a cink-pirition, amelyet Svédországban már betiltottak, mert veszélyezteti a termékenységet.

A háztartásokban nagyszámú biocid tartalmú termék található, bizonyos esetekben a fogyasztók tudta nélkül. Ide tartoznak például a favédőszerek, rovarírtó spray-k, patkány- és egérírtó szerek, penészedést gátló fürdőszobai vagy konyhai falfestékek, antibakteriális háztartási tisztítószerek, de a moly- és bogarak elleni védelem érdekében biocid szerekkel kezelt szőnyegek is.

Egyes gyártók ezeket a vegyszereket a bugyik belső rétegeibe is elhelyezik, hogy a menstruációs bugyikat baktériummentessé tegyék.  Azonban ezek a hüvelyben lévő baktériumokat is elpusztítják. Ennek kellemetlen következményei lehetnek az allergiás reakciók, a bőr egészsége szempontjából fontos baktériumflóra károsodása, a kórokozókkal szembeni rezisztencia kialakulása.

Ha az ilyen anyagok intim női testrésszel érintkeznek, akkor nemcsak a bugyin a folyadékkal együtt felszívó mikroorganizmusokat ölik meg, hanem a női hüvelyben lévő mikroflórát is elpusztítják, és veszélyeztetik annak egészséges működését. Ezt egyikünk sem szeretné, ezért a PERTIES menstruációs bugyi nem tartalmaz ezüstöt vagy cink-piritiont vagy nikkelt. Nem tartalmaznak PFAS (per- és polifluoralkil) anyagokat sem, amelyek csökkentik a foltok kialakulását, mivel ezeknek a használata összefügg a rák, szívbetegség, májbetegség és a termékenység csökkenésének kialakulásával.

Sok márkanév gyártója használ műanyag rétegeket az általuk készített bugyikban. Mi nem. A legtöbb gyártó által használt műanyag fóliák, mint például a poliuretán (PUL) ugyan rugalmas, mosható, és a más típusú anyagokhoz ragasztható, így nem lehet látni vagy érezni őket, azonban magukban tartják a folyadékot, így a test nem tud hatékonyan lélegezni. Az így megtartott nedvesség nem tud felszívódni, ezáltal a veszélyes mikróbák, amelyek elősegítik a baktériumok és gombák szaporodását sem tudnak megfelelően távozni. Ezek kellemetlen szagokat okoznak, és egészségtelen környezetet hoznak létre, amely fertőzéshez és a bugyi esetleges használhatatlanságához vezetnek.

Más gyártókkal ellentétben mi a termékeinkhez NEM HASZNÁLUNK MŰANYAG FÓLIÁT vagy uretánokat melyeknek PUL a rövidítése, így a folyadék nem szorul be a műanyag rétegbe. Termékeink meggátolják a folyadék visszaszivárgását, mert 100% szövetből készültek és légáteresztőek. Nem használjuk a nedvességálló kifejezést. A nedvesség távozik a testből, és áthalad a szálakon, hogy kényelmesebb és problémamentesebb menstruációs élményt nyújtson.

Maj HAPPY PERIOD!

A mi PERTIES menstruációs bugyink nem tartalmaz kémiai anyagot, amely árthatna neked. Nincs mitől félned.

PERTIES Seal

Természetes pamut

A pamut PERTIES bugyaink GOTS (Global Organic Textile Standard) természetes anyagból készülnek.
Sustainability

A közönséges gyapot termesztése során rovarirtó és gyomirtó szereket használnak, amelyek azután kimosódnak a talajból, és szennyezik a folyókat és károsítják környezetünket. A gyapottermesztés hatalmas mennyiségű vizet használ fel öntözésre.

Úgy döntöttünk, hogy bio-gyapotot használunk pamut fehérneműink gyártásához, amelyet káros, szintetikus vegyszerek használata nélkül termesztenek. A természetes pamut nagyon gyengéd a női test azon részéhez, ahol legérzékenyebb a bőrfelület. Az általunk felhasznált bio-pamut Global Organic Textile Standard tanúsítványt kapott. Ez a világszerte elismert akkreditált szervezet ellenőrzi a bio-textilek feldolgozását, gyártását és kereskedelmét. Garantálja, hogy a gyártás során a szerves szálak legalább 95%-a kerüljön felhasználásra. Biztosítja, hogy a környezeti és társadalmi hatásokra vonatkozó magas követelmények teljesüljenek, ezáltal garantálja, hogy a gyapot feldolgozása során a bolygónk és az itt élő emberek ne szenvedjenek kárt.

Scroll to top