Így működik

FORRADALOM A MENSTRUÁCIÓ ÉS INKONTINENCIA VILÁGÁBAN

Majdnem 140 év telt el azóta, hogy Franz Crede német nőgyógyász feltalálta az egészségügyi betétet és 90 év telt el az első tamponok megjelenése óta. El tudod képzelni, milyen nehéz volt ezt akkor megszokniuk a nőknek? Most pedig ideje megszokni valami újat, biztonságosabbat, egészségesebbet és zöldebbet!

Képzeld el a klasszikus bugyit, amely ugyanazt a funkciót látja el, mint az intimbetét.

Je to Super

A menstruációs bugyival mindannyian kevesebb műanyaghulladékot termelünk, és ezzel segítjük bolygónkat.A többi kapható menstruációs bugyival ellentétben, melyek csupán elzárják a nedvesség útját, de nem nedvszívók, a PERTIES különleges tulajdonságainak köszönhetően teljes mértékben helyettesítheti az intimbetéteket. 3 vagy akár 5 rétegének köszönhetően mindent felszív. Olyan érzés, mintha egy hétköznapi bugyit viselnél, nem érzel benne nedvességet, nem érzed, hogy folyadékkal érintkezne a bőröd. Nagyon jó a nedvszívó képessége, könnyen mosható és gyorsan szárad. Ha ezt választod, biztos lehetsz benne, hogy elkerülöd a műanyagot és nem fogod érezni a vastag betétet a lábaid között. Ne felejtsd el kimosni a bugyit használat előtt a maximális abszorpciós hatás érdekében. 

A nők általában 13 éves koruktól 52 éves korukig menstruálnak. Egy ciklus alatt egy nő 20-80 milliliter vért veszít  és körülbelül 20 tampont használ el. Ez kb. 15 000-20 000 betét vagy tampon az élete során! Állítólag minden nő évente akár 2,5 kg hulladékot termel, ami a termékeny időszak alatt akár 100 kg nem újrahasznosítható hulladékot jelent. A menstruációs betétek 70-80%-ban műanyagból készülnek. Megfojtják a vaginát (hüvelyt), és megakadályozzák a légzését. A menstruációs bugyi természetes anyagból készült, amely nagyon szellős. A menstruációs bugyival mindannyian kevesebb műanyaghulladékot termelünk, és ezzel segítjük bolygónkat.

Neznášam vložky a tampóny - milujem menštruačné nohavičky Perties

Járulj hozzá a hulladék csökkentéshez a Földön, támogasd az újrahasznosítást és mondj búcsút a vegyi anyagokkal átitatott betéteknek!  A menstruációs betétek 70-80%-ban műanyagot tartalmaznak.  Szinte megfojtják a vaginát (hüvelyt), mivel megakadályozzák annak megfelelő légzését. A menstruációs bugyi természetes anyagból készült, amely megfelelő szellőzést biztosít a testnek.  

Búcsúzzon el tőlük

A közzétett kutatási eredmények azt mutatják, hogy a (betétekben és tamponokban található) dioxinok a következőkért felelősek:

  • Szövetek rendellenes növekedése a hasüregben és a reproduktív szervekben 
  • Rendellenes sejtnövekedés az egész testben
  • Az immunrendszer gyengülése
  • A hormonális és endokrin rendszer gyengülése

HOGYAN HASZNÁLJUK

Egészségügyi betétek és tamponok nélkül

A PERTIES bugyik további védelem nélkül használhatóak. Modelltől függően akár 8 tamponnak megfelelő folyadékot is képesek felszívni, és akár 8 órán keresztül szárazon tarthatnak. Menstruációd erősségétől függően válaszd ki a számodra megfelelő típust. Javasoljuk, hogy olyan időszakban teszteld a bugyit, amikor többnyire otthon tartózkodsz.

Tamponnal vagy egészségügyi betéttel - vagy akár menstruációs kehellyel

Ha attól félsz, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy elképzelted, viselheted a PERTIES bugyit betéttel, tamponnal vagy kehellyel is – a biztonság kedvéért.

Éjjel

Éjszaka aludj tripla nedvszívó hatású PERTIES bugyiban, melyben a nedvszívó réteg egészen a bugyi felső pereméig ér, így elkerülheted a nemkívánt foltok kialakulását. Akár 10 órát is aludhatsz benne.

Sportoláskor

Ha sportolás közben PERTIES bugyit viselsz, garantált a kényelem és megszabadulsz az egészségügyi betét által kiváltott kellemetlen érzéstől. Ha még nagyobb biztonságra vágysz, használhatsz menstruációs kelyhet is.

Gyermekágyi időszakban

Gyermekágyi időszakban is ajánljuk a PERTIES bugyi használatát. Legkorábban 5 nappal szülés után, amikor már a hüvelyi váladék nem tartalmaz szilárd elemeket.

Nem csak a menstruáció idején

A PERTIES bugyi a menstruációs időszakon kívül is hordható, pl. izzadás, hüvelyi folyás vagy inkontinencia esetén.  

Mosás

Azt javasoljuk, hogy első használat előtt mosd ki az új bugyit, hogy ezzel aktiváld a nedvszívó réteget. Használat után azonnal öblítsd ki hideg vízben (ne melegben vagy forróban, nehogy megalvadjon a vér). Ezután mosd ki a mosógépben 40 fokon (a többi sötét ruhaneművel együtt). Ne használj kozmetikai vagy epeszappant. Ne használj glicerint tartalmazó mosószert (szappant), mert ezek tartósan eltömítik a nedvszívó rétegeket. Ugyanezen okból kifolyólag ne szárítsd szárítógépben, ne használj semmilyen öblítőt, ne fehérítse és ne vasalja. Hagyja kifordítva száradni a levegőn, de ne a fűtőtesten.

Scroll to top