Segít a stressz kiváltotta inkontinencia esetén

A VIZELETszivárgás KELLEMETLEN ÉRZÉS

800000 no

Próbálja ki Ön is a hagyományos, egyszer használatos bugyik helyett a kényelmes Perties pamut bugyikat.

A nők körülbelül fele tapasztalja meg élete különböző szakaszaiban az inkontinenciát. Az inkontinenciában szenvedő nők kevesebb mint 5%-a fordul orvoshoz.

Egy egyszerű bugyi, ami segíthet

A hazánkban kapható hagyományos menstruációs bugyik nem tudnak megfelelő megoldást nyújtani az eseti vizeletszivárgásra. Egy átlagos inkontinenciabugyit egészségügyi betéttel kell kiegészíteni.  Az inkontinencia betétek kényelmetlenek és káros hatással vannak a környezetre. Az általunk forgalmazott bugyik ellátják az egészségügyi betét funkcióját, ugyanakkor elegánsak, mert pamutból készültek, ezért újra felhasználhatók. Ezáltal nem növelik a hulladéktermelést.

Inkontinencia esetén is
Inkontinencia

A PERTIES nedvszívó bugyinkat egy kassai (Košice, Szlovákia) idősek otthonában teszteltük, ahol 36 bentlakóból 30 szenved inkontinenciától és kénytelen napi rendszerességgel eldobható betétet használni. Amikor felpróbálták a bugyinkat, mindannyian megjegyezték: “Reméljük, nem kell visszaadni őket…!” Kényelmesek, nem kell gyakran cserélni, nem érezni, hogy van ott valami és nem alakul ki benne nedvesség érzet. Azóta folyamatosan hordják: éjjel-nappal.

A BATHORY modellt ajánljuk, amely kivételes nedvszívó képességével kitűnik társai közül. A húgyhólyag átlag tartalma kb. 300-400 ml folyadék, aminek felszívására még egyetlen mosható inkontinencia bugyi sem képes. Az általunk gyártott bugyik 60 ml-t szívnak fel, ami elegendő az időnkénti “vizeletszökés” felszívására. 2021. végén pedig bemutattuk a 70 ml nedvszívó képességű LADA modellt. Amennyiben lesz rá kereslet, úgy 120 ml befogadására képes bugyit is gyártunk majd. Jelezze felénk érdeklődését. Ha úgy gondolja, jó lenne, ha lenne a piacon további többször használható inkontinenciabugyi, szavazzon  felmérésünkben.

A stressz kiváltotta inkontinencia olyan állapot, amely alatt a húgyhólyag záróizmainak és a kismedencei izmok helytelen működése következtében szabadon távozó vizelet szivárgást értjük, amit kiválthat terhelés, tüsszögés, köhögés, nevetés, gyors mozgás, vagy nagy terhek megemelése is. A PERTIES az első olyan pamut nedvszívó bugyi, mely inkontinencia kezelésére szintén alkalmas, a mindennapi viselése az Ön kényelmét szolgálja. Használat után egyszerűen mossa ki a bugyit. Egy alkalommal akár 8-12 órán át használhatóak és akár 500-szor moshatók. Ne felejtsen el mosó tasakot is rendelni, a fehérneműi kényelmesebb mosása érdekében.

Az eldobható egyszer használatos termékekről a mosható bugyikra való átállás okai egyszerűek:

PERTIES

A Báthory terméket azért vettem meg, mert amióta megszültem elég gyakran vizeletszivárgástól szenvedek. Eddig minden nap inkontinencia betétet vettem és hordtam, ami kényelmetlen és drága is volt. Ez a bugyi olyan, mint a klasszikus fehérnemű és mindennap hordom. Nem érzem a nedvességet vagy a szagot.

5/5

leli

Pozsony

Tévhitek a stressz kiváltotta inkonintenciáról

Bár az inkontinencia kockázata az életkorral növekszik, minden nő élete számos szakaszában szembesülhet inkontinenciával. Valójában minden harmadik 18 év feletti nő képtelen a vizelet megtartására. Például a fiatal nőknek szülés után érzékeny lehet a húgyhólyagja a terhesség és a szülés következtében meggyengült medencefali izmok miatt.  Szerencsére ez általában csak átmeneti állapot. Hasonlóképpen, a középkorú nők is tapasztalhatnak inkontinenciát a változókor kezdetén az ösztrogénszint jelentős csökkenése miatt. Vannak olyan egészségügyi problémák is, mint például az elhízás, amelyek inkontinencia tüneteihez vezethetnek. A férfiak is szenvednek inkontinenciától.

Az inkontinencia kiváltó oka lehet az általános egészségügyi állapot romlása, ilyen például a prolaps, de akár olyan betegségek is, melyek a húgyhólyag vagy a vizeletkiválasztás rendes működését érintik. Ezért olyan fontos, hogy beszéljen orvosával. Segíthet Önnek, hogy az inkontinencia ne legyen súlyos egészségügyi probléma jele.

Ne hagyja, hogy az inkontinencia akadályozza Önt a napi feladatai elvégzésében, vagy korlátozza társasági életét. Még ha gyakori vizeletszivárgással is küzd, ne feledje, hogy továbbra is az Ön kézben az irányítás felette. A PERTIES nedvszívó bugyi használata mellett a medencefenék izmait is erősítheti a napi medencefenék gyakorlatokkal. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, konzultáljon orvosával, aki segíthet megtalálni a probléma forrását.

Nem szükséges elkerülni az ivást, hogy megakadályozzuk a nem kívánt vizeletszivárgást. Maradjon hidratált! A sok víz ivása növelheti a vizeletürítés gyakoriságát és mennyiségét, a folyadékhiány viszont koncentráltabbá teheti a vizeletet, ami növeli a húgyhólyag irritációját és növeli az inkontinencia kialakulását.  A víz ivása szintén segíthet a szagok csökkentésében. Igyekezzen elhagyni vagy korlátozni a koffein, a citromlevek, az alkohol és a szénsavas italok fogyasztását.

A PERTIES extra nedvszívó bugyi megkülönböztethetetlen a normál fehérneműtől. Nedvszívó rétege nagyon vékony, és akár 60 ml vizeletet is képes befogadni. Gond nélkül viselheti minden nap. Senki sem fogja tudni, hogy inkontinenciában szenved.

Scroll to top